Svinemørbrad med krydderurterasp tilberedt i sous vide og serveret med en lækker cremet ærtepure samt kartofler vendt i brunet smør.
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedningstid
1 time, 10 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser:
1 bundt persille (frisk)
1 bundt timian (frisk)
1 dl. rasp
1⁄2 tsk. flagesalt (f.eks. Maldonsalt)
10 gram smør
200 gram ærter (gerne frosne)
1 løg
1 fed hvidløg
1 dl. hvidvin
1⁄2 dl. piskefløde
1 tsk. citronsaft
1⁄2 tsk. æbleeddike
Salt og peber
300 gram kartofler
Svinemørbrad sous vide (del 1)
Start med at afpudse kødet ved at fjerne bimørbraden, sølvsenen og endestykkerne. Mørbraden skal være ensartet i størrelsen. Det kød, der skæres fra, kan skærs i tern og evt. fryses ned. Det kan så senere anvendes i f.eks. en mørbradgryde.
Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.
Tilbered det i 1 time og 15 min. ved 58 grader i sous vide / vandbad.
Krydderurterasp
Skold krydderurterne (f.eks. under en kogende vandhane) og læg dem til tørre på en bageplade beklædt med bagepapir. Tør dem i ovnen ved 50 grader i 30 minutter.
Blend de tørrede krydderurter sammen med rasp og flagesalt i en blender eller ved hjælp af en stavblender.
Blandingen kan kun bruges på kød, der er tilberedt. Det skal ikke bruges til at panere i.
Ærtepure
Hak løg og hvidløg groft. Steg dem bløde og gyldne på middelhøj varme på en pande. Det tager 4-5 minutter.
Tilsæt de frosne ærter og hvidvin. Lad det simre i 5 minutter og tilsæt fløde, citronsaft, æbleeddike, salt og peber.
Hæld lidt af væden fra de kogte ærter -husk at gemme den.
Blend pureen med en blender eller stavblender. Tilsæt løbende den resterende væde, indtil pureen er fin og glat.
Tilsæt gerne lidt af det brune smør fra bruningen af mørbraden.
Kartofler
Skrub/skræl kartoflerne og halver dem, der er for store, så de alle er så ens i størrelsen som muligt.
Kog kartoflerne i alt fra 10-20 minutter i en gryde med lidt salt i vandet. Kartoflerne er klar, når de er møre – lad dem beholde en lille smule bid.
De kogte kartofler vendes kort i det resterende, brunede smør på panden.
Svinemørbrad sous vide (del 2)
Tag kødet ud af posen tør det godt af, enten med et viskestykke eller køkkenrulle.
Nu skal kødet have stegeskorpe. Opvarm en pande med olie til meget høj varme.
Kom en god klat smør på panden og steg kødet i 15-20 sekunder på begge sider. Kødet er tilberedt, så stegningen på panden er kun for at give det en flot stegeskorpe.
Tag kødet af panden og rul det i krydderurteraspen.
Skær mørbraden i skiver på 2-3 cm. og drys det med flagesalt.
Server med kartofler og ærtepure.
Velbekomme!
Vi har fået denne lækre opskrift af Per Asmussen fra GastroFun.dk.
© - Copyright - Alt indhold, herunder også opskrifter, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.