Tlf.: 71 99 12 12

  support@sousvide.dk

   Fri fragt v. køb over 500 kr.

   Hurtig levering

 71 99 12 12    Fri fragt over 500 kr   Hurtig levering  Se alle anmeldelser på Trustpilot4,8

Black weeks er startet

Konro Yakitori Grill - Se dem alle her

Konro Yakitori Grill

Alt i sous vide udstyr

Sous Vide Udstyr

Se alle vores dehydratorer

Dehydratorer

Se alle vores vakuumpakkkere

Julen 2024

Pulled Pork Sous Vide

Oprettet d. under Sous Vide

Pulled Pork Sous Vide

Er du ligesom mange andre danskere kæmpe fan af pulled pork? Så får du her opskriften på, hvordan du laver en helt igennem fantastisk pulled pork, der er udskåret fra den spanske luksusgris Iberico, som her i Danmark er kendt som en sortfodsgris. Denne opskrift tilbereder kødet sous vide, så denne ret kan ikke blive mere gennemført og lækker.

Hvorfor lave pulled pork?
Når man laver pulled pork, så sprænges kødet ved at lægge det ned i en salt og sukkerlage. Denne lage skal kødet ligge i, imens kødet bliver langtidstilberedt. På denne måde smelter alt fedtet i udskæringerne, og det gør kødet super mørt, så kødet faktisk nærmest smelter.
Efter du har langtidsstegt kødet, så kan du rive kødet fra hinanden med to gafler, hvoraf navnet pulled pork kommer fra, da det altså er svinekød, man kan trække fra hinanden. At kødet er så mørt og smagfuldt er grunden til, at man laver pulled pork. Det er nemt at lave, og det er perfekt at servere både for gæster men også blot på en almindelig hverdagsaften, hvor du har god tid og gerne vil gøre lidt ekstra ud af maden.

Det skal du bruge
For at kunne lave otte portioner, skal du bruge følgende ingredienser:

2 l Vand
100 g Salt
50 g Sukker
10 Peberkorn
5 Laurbærblad
2 kg Nakkefilet/nakkekam
4 spsk Brun farin
2 spsk Paprika
1 spsk Røget paprika
1 spsk Groft salt
1 tsk Peber
1 tsk Cayennepeber
1 tsk Chilipulver
1 tsk Aromat
1 tsk Løgpulver
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Spidskommen

Det tager i alt 32 timer og 45 minutter, hvoraf forberedelsestiden tager 8 timer, og tilberedelsestiden tager 24 timer og 45 minutter.

Sådan forbereder du din pulled pork
Inden din pulled pork skal i ovnen, så skal den først have otte timer i en salt og sukkerlage. Denne lage laver du ved at bringe vand i kog, hvori du tilføjer salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Lagen er klar, når sukkeret er opløst. Når lagen er afkølet, sættes nakkefileten ned i lagen. Herefter skal lagen og nakkefileten i køleskabet i f.eks. en pose. Her skal nakkefileten være i mindst otte timer men gerne helt op til fjorten timer.

Fremgangsmåde – sådan gør du trin for trin
- Efter nakkefileten har været i køleskabet, skal du nu marinere kødet med alle ingredienserne. Du blander alle ingredienser sammen i en skål, og her er det vigtigt at få det hele jævnt fordelt, hvilket du kan bruge en gaffel til.
- Brug herefter 2/3 dele af denne blanding til at marinere dit kød med ved at gnubbe det godt ind over alt på kødet.
- Herefter pakker du nakkefileten ind i en vakuumpose og vakuumpakker den. Nu skal du blot tilberede kødet sous vide i 24 timer ved 73 grader.
- Når tiden er gået, tager du kødet ud af vakuumposen og hælder vandet fra og over i en kande. Dub kødet tørt og læg det i et ildfast fad.
- Resten af ingredienserne gnubbes nu ind i kødet, og kødet sættes herefter i ovnen i 30-45 minutter på 200 graders varmluft.
- Når kødets bark er ved at være sort, så tages kødet ud og rives fra hinanden med to gafler. Hæld en smule af vandet fra tidligere ved kødet og rør rundt.
- Din pulled pork er nu klar til servering.

Du kan med fordel anvende vores smarte Pulled Pork gafler til at rive kødet fra hinanden med - Klik her og køb dem


Sous vide pulled pork burger
















 

 

 

 


Vi har fået denne lækre opskrift af Per Asmussen fra GastroFun.dk.


© - Copyright - Alt indhold, herunder også opskrifter, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.


Kommentar(er) 1

  • Alexander Wilms
    Alexander Wilms

    Fin opskrift, resultatet blev rigtig godt🙂 Jeg havde ca en liter vćske efter turen i sous vide, med rimeligt med smag, og fungerede fint til at fugte křdet. Jeg brugte kun ca 1/3 del, resten kogte jeg ned til ca 25%, og hćldte over resten af křdet - det blev fantastisk, langt bedre. Pulled pork, vendt i en glase af sin egen fond😁 sĺ det vil jeg klart anbefale at gřre fra starten, men smag lige undervejs at det ikke bliver for salt🙂 Jeg brugte lagen igen lige efter til at springe en flćskesteg til dagen efter.

    Svar

Skriv din kommentar