Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! Klik her og se udvalget
Du kan roligt tilberede kyllingebryst ved blot 61 °C - Den lange varmebehandlingstid dræber ligeså mange bakterier som hvis du opvarmede kyllingebrystet til 72 °C. Kyllingebryst kan således sagtens serveres pænt rosa - Du vil blive overrasket over hvor godt det smager. Det samme gør sig gældende for andebrystet.
KYLLING
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Hel kylling*
*
*
*
Halv kylling*
Ikke relevant
62 °C
10 timer
Udbenet kylling (evt farseret)*
Ikke relevant
62 °C
10 timer
Overlår
Ikke relevant
62 °C
6 timer
Underlår
Ikke relevant
62 °C
8 timer
Helt lår
Ikke relevant
62 °C
10 timer
Bryst (med ben)
Ikke relevant
61 °C
2 timer
Bryst (uden ben)
Ikke relevant
61 °C
1 timer
Hakket kylling (kødboller, frikadeller m.v.)
50 gram
62 °C
2 timer
Inderfilet
Ikke relevant
62 °C
2 timer
* Det anbefales ikke at man tilbereder en hel kylling, da der er en stor luftlomme inde i kyllingen. Dette vil gøre det stort set umuligt at tilberede den med sous vide-metoden. Det samme gælder for en halv kylling, hvor der efter vakuumpakningen vil være et større område med luft – dog kan det, hvis det pakkes korrekt, godt lade sig at med en halv kylling – kræver dog at du lige givet den et “knæk”, så posen kan slutte tættere om den halve kylling.
Ønsker man, af hele sit hjerte, at tilberede en hel kylling, kan dette nemt gøres, ved at man udbener kyllingen og snørrer den – evt. kan den også fyldes med fars.
Kalkun
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Lår
Ikke relevant
68 °C
7 timer
Bryst
Ikke relevant
62 °C
2 timer
And
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Hel and*
Ikke relevant
*
*
Halv and*
Ikke relevant
68 °C
10 timer
Andebryst uden ben
Ikke relevant
62 °C
3 timer
Andelår
Ikke relevant
68 °C
5 timer
Udbenet and
Ikke relevant
68 °C
7 timer
* Ligesom med kyllingen, så er det stort set umuligt at tilberede en hel and, med mindre den udbenes først. En halv and, kan godt lade sig gøre, hvis man sørger for at pakke den, så posen slutter tæt om hele anden. Der må helst ikke være store luftlommer, når den er pakket.