Vi har et stort udvalg af Sous Vide kogebøger med lækre opskrifter til fantastiske priser! Klik her og se udvalget
Tommelfingerregel
Meget rødt / Extra-Rare / Bleu: 48 °C
Rødt / Rare / Saignant: 54 °C
Medium-Rød / Medium-Rare / À Point: 57 °C
Medium / Demi-Anglais: 62 °C
Medium-Gennemstegt / Medium-Well / Cuit: 65 °C
Gennemstegt / Well Done / Bien Cuit: 72 °C
I tiderne herunder har vi taget udgangspunkt i at de møre udskæringer tilberedes "Rødt" - Det er det vi bedst kan lide og er ligeledes det vi har fået de bedste tilbagemeldinger på. De seje udskæringer tilbereder vi "Medium-Rød".
Juster selv temperaturerne efter smag og behag - Juster også tiderne alt efter hvor mørt du ønsker kødet. Nogle folk kan lide at kødet har en god struktur, men andre bedst kan lide at kødet er næsten mørt som smør. I tiderne herunder er der taget udgangspunkt i en at de møre udskæringer stadig har en god struktur - Så prøv dig frem, med udgangspunkt i denne tabel.
STEGE & HELE KØDSTYKKER
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Cuvette
1 kg
54 °C
11 timer
Culotte
1,5 kg
54 °C
7 timer
Filet
2 kg
54 °C
9 timer
Højreb (med ben)
2 kg
54 °C
7 timer
Højreb (u/ben)
2 kg
54 °C
6 timer
Roastbeef / Inderlår
1,5 kg
54 °C
7 timer
Spidsbryst
1,5 kg
57 °C
20 timer
Klump
2 kg
57 °C
12 timer
Tyndsteg
2 kg
57 °C
11 timer
Tyksteg
2 kg
57 °C
12 timer
Tykkam
2 kg
57 °C
14 timer
Mørbrad
2 kg
54 °C
4 timer
Bryst/Slag
1,5 kg
57 °C
24 timer
Flanksteak
1 kg
54 °C
12 timer
Skank / Buco
0,5 kg
57 °C
18 timer
Bøffer og andet
Vægt / Størrelse
Temperatur
Tid
Højrebsbøf / Ribeye
250 gram / 2 cm tyk
54 °C
2 timer
Mørbradbøf
300 gram / 3 cm tyk
54 °C
1 timer
Bøf af alm oksefilet
250 gram / 2 cm tyk
54 °C
2 timer
Hakkebøf
250 gram / 3 cm tyk
54 °C
2 timer
Entecrote
250 gram / 2 cm tyk
54 °C
2 timer
Rumpsteak
300 gram / 2,5 cm tyk
54 °C
2 timer
Sirloin
300 gram / 2 cm tyk
54 °C
2 timer
Medaljon (af tyndsteg)
300 gram / 3 cm tyk
54 °C
4 timer
Inderlår (minutsteaks)
200 gram / 1,5 cm tyk
54 °C
3 timer
© - Copyright - Alt indhold, herunder også tabeller, på SousVide.dk, er beskyttet af lov om ophavsret.