VAKUUMPAKKERE
Vakuumpakkere til enhver pris og ethvert behov
Vakuumpakkere fås i mange udgaver og i mange forskellige prisklasser. Og du kan ikke bare anvende en vakuumpakker, når du skal tilberede mad efter sous vide metoden, du kan også let forlænge dine øvrige fødevarers holdbarhed. Det er en smart måde at spare penge på, og du slipper for at smide mad ud. Helt afhængigt af dine behov kan du både købe større vakuumpakkere eller mindre og mere kompakte modeller, der er lette at tage frem og stille væk, når du skal bruge den.
Vakuumpakker eller kammervakuumpakker?
Når du skal afgøre, hvilken vakuumpakker der passer til dine behov, skal du først og fremmest tage stilling til, om du ønsker en almindelig vakuumpakker eller en kammervakuumpakker. Se eksempelvis denne model. Her får du en vakuumpakker med masser af funktioner og nyeste lukkemekanisme. Det er en fin og kompakt model, som du let kan gemme væk, når du ikke har brug for den.
Hvis dine behov er lidt større, og du ønsker at kunne tilføje væske til dit kød eller dine grøntsager, bør du kigge nærmere på en kammervakuumpakker. Du kan nemlig ikke tilsætte væske til almindelige vakuumpakkere, da de suger væsken ud. Det problem støder du ikke på med en kammervakuumpakker - og det åbner dermed op for endnu flere anvendelsesmuligheder.
Kammervakuumpakkere er dyrere end ordinære vakuumpakkere. Men med sådan en model er du til gengæld også fuldstændigt fremtidssikret og kan begive dig ud på store madeventyr.
Når du handler hos SousVide.dk, kan du altid vide dig sikker på, at vi udelukkende forhandler produkter fra førende producenter. Og det gælder naturligvis også for alle vores vakuumpakkere. Uanset hvilken model du ønsker at anskaffe dig, får du fuld valuta for dine penge. Så er det blot op til dig at finde ud af, hvad du har brug for, hvor mange penge du vil bruge, og hvor meget plads du har i dit køkken.
Hvad koster de?
Ligesom der findes mange forskellige modeller af vakuumpakkere til sous vide, findes de også i mange prisklasser, og dette er en anden vigtig faktor at overveje, når du skal vælge den rigtige, vakuumpakker for dig. Selvom det kan være svært at vælge den rigtige, vakuumpakker uden at overskride sit budget, er det vigtigt at huske på, at en god vakuumpakker til sous vide er en investering på den lange bane og kan spare dig penge i sidste ende.
Når det er sagt, behøver en god vakuumpakker til sous vide ikke at være dyr, og der findes mange gode muligheder på markedet. Men det er værd at undersøge forskellige mærker og modeller, før man træffer sin endelige beslutning.
Opbevaring og håndtering
Når du så har fundet den vakuumpakker, der matcher dine behov, er det vigtigt, at den håndteres korrekt for at opnå de bedste resultater. Læs instruktionerne omhyggeligt og sørg altid for at følge dem nøje. Brug kun de poser, der er specielt designet til sous vide-tilberedning, og sørg for at fjerne al luft fra posen, før den forsegles. På den måde får du det bedste resultat under tilberedning.
Det er også vigtigt at huske at opbevare din vakuumpakker korrekt og vedligeholde den regelmæssigt. På den måde sikrer du, at den fungerer optimalt i mange år frem. Når du har brugt maskinen, rengøres den og opbevares på et tørt og køligt sted. Hvis du følger disse enkle trin, vil du opleve at have en pålidelig og effektiv vakuumpakker til sous vide i mange år.
Når alt kommer til alt, er en vakuumpakker til sous vide en vigtig del for at opnå de bedste resultater i køkkenet. Så ved at vælge en pålidelig og holdbar model og ved at bruge den korrekt, kan du sikre dig, at din mad forbliver frisk, smagfuld og perfekt tilberedt hver gang du tilbereder med sous vide-metoden.
Rengøring
En god vakuumpakker til sous vide bør være nem at rengøre. Det kan ikke undgås, at der en sjælden gang vil komme lidt væske fra posen med ud under vakuumprocessen. Sådan er det. Men når det sker, er det vigtigt at holde maskinen ren og fri for bakterier, da dette kan påvirke både madens smag og sikkerhed, men også ødelægge maskinens forseglingsmekanisme, hvis den ikke bliver rengjort. Det er derfor en fordel at vælge en vakuumpakker, der har aftagelige dele, der er nemme at rengøre, enten i hånden eller i opvaskemaskinen.
Skal vi hjælpe dig?
Hvis du allerede har erfaring med at tilberede mad efter sous vide metoden, ved du, at det er vigtigt, at udstyret er i orden. Men hvis du er ny inden for disciplinen, kan du have brug for hjælp til at finde ud af, hvilken vakuumpakker du skal vælge. Hos SousVide.dk er vi eksperter i alt, der har med sous vide at gøre, og vi sidder klar til at hjælpe dig med at få det optimale ud af dine ønsker. Ring eller skriv til os, hvis du har det mindste spørgsmål, så hjælper vi dig godt på vej.
Spørgsmål & svar
Hvordan vakuumpakker man kød?
Når du skal vakuumpakke kød, skal det placeres i en pose som derefter indsættes i vakuumkammeret eller i vakuumpakkeren. Når posen er på plads, fjernes al luften fra posen, og pakkeren forsegler posen. Det vakuumpakkede kød kan herefter nemt og sikkert opbevares i køleskabet eller fryseren
Hvilken vakuumpakker skal man vælge?
Når du skal vælge en vakuumpakker, er det værd at overveje forskellige faktorer som pris, størrelse, funktionalitet og rengøringsmuligheder. En model med aftagelige dele er en fordel, da den er nemmere at rengøre. Ligeledes kan det være en god idé at læse anmeldelser fra andre brugere.
Hvordan virker en vakuumpakker?
En vakuumpakker virker ved at den fjerner al luft fra en vakuumpose, der indeholder mad, og forsegler posen tæt. Dette skaber et vakuum inde i posen, der forhindrer luft og ilt i at trænge ind i posen og påvirke maden negativt. Vakuumpakkeren har en motor og pumpe, der suger al luft ud af posen og en forseglingsmekanisme, der forsegler posen tæt.