TRYKKOGER
Lav lækre gryderetter med en trykkoger
En trykkoger har tidligere været et redskab forbeholdt restaurationsbranchens hurtige tempo og forskellige behov. Dog er det blevet mere og mere populært at lave mad, der kræver længere tilberedning - og her er en trykkoger et unikt madlavningsværktøj i en travl hverdag. De modeller, du kan købe i dag, har udviklet og forbedret sine sikkerhedsventiler, så den tidligere frygt for eksplosion nu ikke er til stede.
Med en trykkoger ved hånden er det hurtigt og let at lave lækre gryderetter i større portioner, som kan fryses ned. Kødets bindevæv nedbrydes under de høje temperaturer – men kødet bevares saftigt og mørt, fordi den holder på fugtigheden. Når du tilbereder kød, anbefaler vi, at du bruger fond til at stege kødet, så du får en infuseret smag. Den kan også nedsætte energiforbruget, da den med en afkortet kogetid bruger mindre energi.
Forskellige størrelser til forskellige behov
Ovenfor ser du vores forskellige slags trykkogere. Der er mange at vælge mellem, men du kan gøre valget lettere ved at overveje dit størrelsesbehov.
En trykkoger skal jævnligt holdes ved lige for at sikre optimal ydeevne. Vedligeholdelse indebærer, at gummilisten skal smøres med jævne mellemrum, så den holder sig intakt. Ventilen skal være fri for snavs og ir, hvis trykket skal kunne reguleres, hvilket er den vigtigste del af en trykkogers opgave.
Hvad skal jeg så vælge?
En trykkoger kan være en vigtig investering til dit køkken, og som med så meget andet køkkenudstyr i dag, kan man komme i tvivl om, hvad man skal vælge. Når du har fundet ud af, hvilken størrelse trykkoger der passer til dit behov, er der nogle andre faktorer, som kan hjælpe dig med at finde den helt rette model for dig. Tager du hensyn til disse faktorer, vil du få en trykkoger, der bringer gode resultater og giver dig mange gode fordele i årene fremover.
Pris:
Priserne på trykkogere kan variere meget i forhold til kapacitet, funktioner og materiale. Her på siden finder du modeller, der passer til alle slags budgetter. Det er vigtigt, at du finder en trykkoger, der passer til dit budget, men det er også vigtigt, at du finder en model, der er holdbar og giver de resultater, du ønsker.
Funktioner:
Det er også vigtigt at kigge på funktionerne på trykkogeren. Nogle modeller er elektriske, nogle har indbyggede timere, og nogle har mange forskellige funktioner, som kan bruges både til grøntsager, fisk og krebsdyr eller til braisering af kød og tilberede ris. Nogle modeller har også aftageligt låg, hvilket gør den nemmere at rengøre og vedligeholde. Derfor er det også vigtigt at læse lidt op på modellerne for at finde ud af, hvilken trykkoger der er den rette for dig.
Har du brug for en hjælpende hånd?
Trykkogeren er et unikt redskab til dig, der gerne vil lave lækker, mør og smagfuld mad derhjemme, men uden at bruge hverken formue eller oceaner af tid. Det kan være svært at få overblik over, hvilken model der er den rette for dig. Derfor vil vi selvfølgelig gerne hjælpe og rådgive dig hos Sousvide.dk. Du er altid velkommen til at kontakte os ved at skrive eller ringe til os, så vi kan finde en løsning, der passer til dig.
Spørgsmål & svar
Hvad er en trykkoger?
En trykkoger er en type af køkkenudstyr som bruger trykket fra damp til at tilberede din mad. Trykkogere er en effektiv og hurtig måde at tilberede mad på og er især egnet til supper, gryderetter og kød.
Hvordan virker en trykkoger?
Måden en trykkoger virker på er ved at opbygge et tryk inde i gryden ved hjælp af damp. Når trykket så når tilstrækkeligt højt, vil maden blive tilberedt hurtigere og mere effektivt sammenlignet med traditionelle madlavningsmetoder. Derudover er er trykkogere også mere skånsomme mod fødevarens næringsstoffer, da de tilbereder maden ved lavere temperaturer.
Hvordan bruger man en trykkoger?
Når du skal bruge en trykkoger, skal du blot tilføje de ingredienser, du vil tilberede, til gryden. Så skal du tilsætte vand eller bouillon – husk at tilføje den rette mængde. Og så skal du derefter sætte låget op. Det er vigtigt at du tilsætter den rette mængde væske, da dette vil påvirke trykket inde i gryden. Herefter skal du sætte gryden på komfuret og varme den op. Indtil trykket når det ønskede niveau. Når tilberedningen er færdig, skal du lade trykket slippe gradvist ved at fjerne gryden fra varmen og vente på, at dampen slipper ud af gryden naturligt, inden du kan fjerne låget.