Sous Vide Stav (Cirkulator)
Sous vide stave til både private og erhverv
Sous vide-metoden bliver fortsat mere og mere populær, og hvis man har smagt mad lavet med metoden før, så ved man hvorfor. En sous vide stav er en vigtig del i denne teknik, hvor ønsket er at opnå en konstant og præcis temperatur i sit vandbad og det sørger sous vide stavene for.
Har du ikke prøvet at tilberede mad på sous vide-metoden før, kan det være udfordrende at finde rundt i de forskellige muligheder. Der findes mange forskellige typer af sous vide stave, der hver passer til forskellige formål og ønsker. Hvis du blot ønsker at bruge dine sous vide stav til privat brug hjemme, kan det være en god idé at starte med en stav, som er beregnet til omkring de 20 liter. Disse er som regel mere budgetvenlige og passer til mindre portioner.
Hvis du derimod skal bruge sous vide staven i professionelt regi, bør du selvfølgelig investere i en cirkulator, som har kraftigere specifikationer og som kan cirkulere mere vand ad gangen. Vigtigst er dog at vælge en sous vide stav med en passende kapacitet der passer til dig. Her på siden finder du sous vide stave til alle behov, uanset om de skal bruges i en mindre gryde eller i et vandbad på op til 65 liter.
Fordele ved en sous vide stav
Der er mange fordele ved en sous vide stav. En af de største fordele er, at de gør det muligt for dig at tilberede mad på forhånd og stadig have den frisk og varm til servering. Derudover er det muligt for dig, når du har tilberedt din mad med sous vide-metoden, at vente med at servere maden til du er klar, du skal blot opbevare maden i køleskabet eller fryseren efter du tager den op af vandet. Når du er klar til at servere din mad, tager du blot maden ud af posen, varmer den op og serverer den.
En anden stor og vigtig fordel ved at tilberede mad med en sous vide stav er, at den gør det muligt for dig at tilberede din mad på en sundere måde. Det kan du fordi at når maden bliver tilberedt i en vandtæt pose, bevarer den alle sine næringsstoffer og vitaminer. Det gør at sous vide-metoden er en sundere metode at tilberede mad på end de traditionelle metoder som f.eks. stegning eller sautering.
En sous vide stav giver dig muligheden for at tilberede din mad til perfektion, uden at du behøver at fylde hele køkkenbordet med en masse store maskiner. De fleste sous vide stave er designet til at fylde mindst muligt, men give den størst mulige kapacitet.
Kontroller din tilberedning fra mobilenhed – selv når du ikke er hjemme
Selvom man siden 1960’erne har kendt til sous vide stave var det først i 2015 at man introducerede en sous vide stav med wifi. Det var Anova der lancerede den, og siden hen har flere producenter udviklet en sous vide stav med wifi. Wifi-funktionerne er en smart opgradering til din måde at lave mad på. Du kan ved at forbinde din smartphone eller tablet til din sous vide stav nemt overvåge og kontrollere tilberedningen af din mad. Derudover kan du også downloade og dele opskrifter med andre og få adgang til en verden af muligheder indenfor mad. Sous vide stave med wifi-funktioner giver dig altså en mulighed for at tilberede din madlavning efter dine præferencer, så du får et perfekt resultat hver gang. Med wifi-funktionen kan du altså spare yderligere tid på din madlavning, end hvad du før har oplevet med sous vide-metoden. Du behøver nemlig ikke engang være hjemme for at styre din sous vide stav med wifi.
Hos sousvide.dk sælger vi sous vide stave med wifi fra Anova og iVide.
Hvad har du egentlig brug for?
Om du har brug for app eller wi-fi afhænger i høj grad af dine behov – og om du bare gerne vil have, at tingene virker, eller du gerne vil have den ultimative mulighed for kontrol. Ofte vil dette afhænge af budget og anvendelse, for skal du kunne bruge en cirkulator i professionelt øjemed i eksempelvis en restaurant, er det klart, at du bør stille større krav til sous vide cirkulatorens egenskaber. Under hver af vores produkter vil du kunne se, hvad cirkulatoren bedst bruges til – om den er god til hjemme brug, eller om den egner sig i restauranter, caféer, catering og storkøkkener.
Er du helt ny i sous vide-faget? Så kan det være en god idé at investere i en af vores pakkeløsninger. Dette kan være en god måde at tage hul på verdenen af sous vide, og så får du alt det, du skal bruge, samlet i en pakke. Du finder alle vores pakketilbud her.
Fylder ikke i køkkenet – fleksibel kapacitet
Der kan være flere fordele ved at investere i en sous vide stav, eller thermal circulator, som den kaldes på engelsk. Cirkulatoren anvendes ofte i store køkkener, fordi den som oftest har en større kapacitet og ikke optager særlig meget plads. En af de helt store fordele er, at den har en meget fleksibel kapacitet, der let kan tilpasses til lige præcis den mængde, du ønsker. Det er helt uden at give afkald på perfekte, ensartede resultater eller den fulde kontrol over madlavningen.
Nemt og bekvemt
De fleste sous vide cirkulatorer er meget nemme at anvende. De skal blot sættes på kanten af et fødevaregodkendt kar/beholder. Dette gøres ofte ved hjælp af den påmonterede klamme som sidder på staven. Stålenheden sænkes således ned i vandet med varmeelement og cirkulationspropel. Herefter indstilles temperaturen på cirkulatoren. Alle cirkulatorer kommer med et anvendeligt display, der guider dig nemt. Når du har indstillet cirkulatoren, varmer den vandet op til den angivne temperatur, og herefter skal du blot holde øje med, hvornår maden er færdig.
Mangler du vakuumposer eller en vakuumpakker til sous vide eller anden type gastronomi? Du finder et stort udvalg af tilbehør til sous vide her.
Spørgsmål og svar
Hvordan bruger man en sous vide stav?
En sous vide stav bruges ved at den fastgøres til en passende beholder med vand og sous vide staven/cirkulatoren indstilles til den ønskede temperatur. Herefter lægges maden i en vakuumpose som forsegles og sænkes ned i det opvarmede vand. Sous vide staven cirkulerer nu vandet og sørger for at vandet har en jævn temperatur, hvilket giver dig en ensartet og perfekt tilberedning af din mad.
Hvad er en Sous vide stav?
En sous vide stav, også kendt som sous vide cirkulator, er en enhed, der bruges til at tilberede mad ved en præcis og kontrolleret temperatur. Sous vide staven indstilles til den temperatur man ønsker, den nedsænkes i vand og så sørger den for at opvarme vandet og cirkulere det så maden tilberedes ved en jævn og ensartet varme.